Om

Vad är TOTUM kroppsterapi?

Kroppsterapi är en behandlingsform som har funnits i Danmark i drygt 20 år – i Sverige är det en relativt ny behandlingsform. En behandling hos mig tar utgångspunkt i DIG, var DU är i livet och vad du kan tänkas ha med dig i ditt bagage. Din kropp är en avspegling av ditt liv – både fysiskt och psykiskt.

Behandlingen passar både för dig som lider av fysiska smärtor i t.ex. rygg eller nacke, för dig som vill få igång lymfsystemet, för dig som vill få hjälp att frigöra en mer känslomässig eller mental blockering genom kroppsbehandling eller för dig som vill ha hjälp med någon psykisk problematik så som stress, ångest eller liknande. Och såklart även för dig som “bara” är nyfiken.

 

TOTUM Kroppsterapi är en effektiv, djupgående och förlösande massageform. Behandlingsformen kombinerar akupressur, zonterapi, meridianmassage, muskelavslappning, andningsteknik och frigörande i leder. Genom att kombinera massage och terapi kan fysiska och psykiska spänningar lösas och ger härmed kroppen en chans att påskynda sin egen läkningsprocess.

Kroppsterapi är en behandlingsform som skapar utrymme för att se helhet där fokus ligger på både det fysiska och psykiska.

 

Hur fungerar en Kroppsterapi-behandling?

Vi börjar alltid med ett samtal där vi tillsammans pratar igenom var du befinner dig just nu, eventuella utmaningar du upplever och står inför samt vad du gärna vill ha hjälp med.


Därefter får du lägga dig på britsen i underkläder. Du får en filt över dig och behandlingen börjar med att vi tillsammans andas djupt för att komma ner i kroppen. Under behandlingen arbetar vi djupgående med hela din kropp. Eventuella spänningar i en del av kroppen kan påverkar flera delar av kroppen. Vi genomgår det tillsammans och försöker lindra symptomen där de upplevs samtidigt som vi söker efter, och behandlar, roten till problemet. 


Behandlingen avslutas ofta med att du får några minuter för dig själv i vila på massagebänken för att märka av hur kroppen känns och vilka eventuella förändringar du upplever efter behandlingen, innan du kommer tillbaka till verkligheten i rummet.


Jag har tystnadsplikt, så allt som kommer upp i våra samtal och under behandlingen stannar i rummet.

Vilka tekniker används?

Kroppsterapi är en metod som kombinerar ett antal olika tekniker för att behandla kroppsliga och psykiska besvär.


 • Djupgående massage      Lugnar nervsystemet
 • Akupressur                        Aktiverar lymfsystemet
 • Zonterapi                           Sänker stressnivån
 • Samtal                                 Assisterar kroppens självläkande förmåga
 • Pulsering                           Kan firgöra stagnerad energi och bidra till ökad balans och självacceptans
 • Ledfrigörelse            Skapar mobilitet i och omkring  leden             


  Vad kan Kroppsterapin hjälpa till med?


  Exempel på vad som kan behandlas med kroppsterapi:

  • Kroppsliga besvär som nackspärr, spänningshuvudvärk, led- och muskelsmärta
  • Psykiska besvär som stress och ångest
  • Trauma, sorg och depression